Monday, July 22, 2013

"Mallkimi i historisë" - poezi nga Ramadan Pllana

 


Ramadan PLLANA

Mallkimi i historisë

(Qeverisë dhe politikëbërësve aktualë)
 
 
- Kujdes dhe ruaju nga mallkimi i historisë
Se gjaku i dëshmorëve nuk bëhet ujë
- Kujdes se mallkimi të zënë edhe në fëmijë
Ngase e zeza nuk bëhet e bardhë kurrë

- Dje me entuziazëm betoheshe në UÇK-në
Amanetin e Adem Jasharit ta bëje realitet
- Kurse sot me politikën tënde lirinë po e vret
Kriminelet dhe keqëbërisit i amnistove me dekret

- Dje u betove në flamurin e Skënderbeut
I pathyeshëm në kazamate e në çdo barrikadë
- Tani mohove ngjyrën dhe këngën e mëmëdheut
Ndaj popullit me pushtet absolut e me shamatë

- Dje me një qëndrim burrëror e faqendritur
Trim sypatrembur ndaj armikut shekullor
- Tashti pse kaç zvarranik e servil i çoroditur
burokrat e i harlisur ndaj popullit skamnor

- Dje ishe për drejtësi e barazi shoqërore
Gojëmbël e i dashur me sjallje shembullore
- Tashti milioner e me një pasuri përrallore
Dredharak përfitues e matrapaz politik prore

- Këtë kohë të brishtë që po e përjetojmë
Nga ju e kemi o renegatë të të gjitha ngjyrave
- Po mos harroni se edhe ligjet e natyrës veprojnë
E do ju hedhin në koshat e historitë më të ndyra

Zvicër, më 22 korrik 2013
 

Dëshmorët fotogaleria

Dëshmorët fotogaleria
>> Deshmoret e Kombit FOTOGALERIA IME <<

Galeria ime

Hogoshti eshte vendlindja e shqiponjave - Rroftè Shqipèria e Bashkuar


Rexhep Mala e Nuhi Berisha

Rexhep Mala e Nuhi Berisha
Kenge nga atdhetari , artisti e kengetari Hysni Klinaku

Metush Krasniqi - Bashkimi Kombetar

Metush Krasniqi - Bashkimi Kombetar
Kryepatriot Hero i Kombit Metush Krasniqi (Dokumentar)

Deshmoret e Dardanes ( Kamenices )

Deshmoret e Dardanes ( Kamenices )
Monografi, pjesa e parè

Kadri Zeka

Kadri Zeka
Kadri Zeka, Hero i Kombit,

Rahim Beqiri

Rahim Beqiri
Kenge per deshmorin e kombit Rahim Beqiri

Avdi Ibrahim Xhaqku

Avdi Ibrahim Xhaqku
Recital deshmorit Avdi Xhaqku

Besnik Maroca

Besnik Maroca
Besnik Maroca, deshmor i Kombit, jeta dhe vepra, emision

Musli Imeri

Musli Imeri
Bisede e imagjinuar, recital deshmorit Musli Imeri